Domáca sušená štipľavá paprika

Tento rok sa nám urodilo veľa čili, feferóniek a štiplavej papriky. Nevedela som čo s ňou, tak som sa dala do sušenia. A tak vznikol recept na domáce čili, ktoré sa skladá z viacerých druhov papriky a zároveň je štiplavé tak akurát:

Potrebujeme:

guľaté feferónky
štipľavé baranie rohy
kríčkové čili papričky
mlynček na kávu, alebo iný mlynček
zaváraninovú fľašu

Postup:

Nazbierame papričky tak, aby každá z nich tvorila jednu tretinu objemu. Umyjeme ich, odstránime stopky a každú prerežeme na polovicu. Polovičky papričiek poukladáme na servítku vedľa seba a necháme ich sušiť na vzduchu aspoň 3 týždne, kým nebudú úplne vysušené. Potom ich pomelieme na mlynčeku na kávu, ktorý papričky rozdrví na jemno. Ak by ste chceli väčšie šupinky, stačí ich podrviť v mažiari. Prášok uskladníme do zaváraninovej fľaše.

Ak sa vám môj recept páčil, dajte like Balkónovej záhrade na fb, alebo zazdieľajte článok.

zdroj fotiek: www.pixabay.com