Rozhodla som sa zverejniť náš rodinný recept na domáci kečup. Varíme ho týmto spôsobom už dlhé roky a vždy je výborný. Podobne varíme aj rajčinový pretlak len s trošku inými ingredienciami. Nuž ale pozrime sa teraz na prípravu kečupu:
Potrebujeme:
3 kg rajčín
1 kg jabĺk
1 kg červenej papriky
6 ks cibúľ
2 feferónky
cukor
soľ
čierne korenie
klinčeky
ocot
Postup:
Zeleninu a ovocie nakrájame a dáme variť do veľkého hrnca. Pridáme 10 – 15 polievkových lyžíc cukru, 1 lyžicu soli, 3 klinčeky, 56 zrniek čierneho korenia, 3 dcl octu. Zmes povaríme, kým sa zelenina nerozvarí. Potom zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Kečup precedíme cez sitko, aby sa oddelili šupky z rajčín, ktoré sa nerozmixovali. Kečup takto ostane hladký. Znovu povaríme. Kečup uzavrieme do fliaš, ktoré sterilizujeme.
Pre viac inšpirácie sledujte FB stránku Balkónová záhrada
Ľudia tiež čítajú: